Duurzame bamboe productie

Verlijmde bamboe

Welkom op de website van Duurzame Bamboe .nl

Vanaf de bron tot aan de eindgebruiker, wij beheren zelf het traject van selectie, oogst en verwerking. Dit bamboeportaal geeft u direct toegang tot deze hoogwaardige en duurzame bamboe: de Guadua, internationaal erkend als een van de sterkste in zijn soort, herkomstig uit Latijns Amerika. Bamboe is een sierlijk en duurzaam materiaal dat steeds meer toekomst vind op de Europese markt.

Ons team wordt gevormd door toegewijde professionals, zowel in Nederland als in Latijns Amerika. We hebben vele jaren ervaring met specifiek deze soort bamboe. Hierdoor kunnen wij verantwoord en tegen een eerlijke prijs leveren, en wellicht nog belangrijker: tegen een eerlijke prijs kopen. De lokale eigenaren van het ruwe materiaal ontvangen van ons een goede prijs plus nieuw geplante bamboe voor elke gekochte paal.

Bamboe kan als vervanger voor hout een belangrijke rol spelen in de noodzaak de druk op de regenwouden te verminderen en wij van Duurzame Bamboe .nl willen hier graag een bijdrage aan leveren.

Op dit moment importeren wij alleen nog Guadua bamboe palen in diverse maten,  we zijn echter druk bezig met het opstarten van een fabriek om ook bamboe plaatmateriaal en andere bamboehout producten te kunnen leveren.

Voor informatie en prijzen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Contact

 

 

Extractie van bamboe

Bamboe groeibegeleiding

Bamboe gevormd tijdens groei

Bamboe birdhouse